Garantie en retourneren

Niet tevreden of een defect product?
Je kunt om diverse redenen de keuze maken om je bestelling of een deel van je bestelling te retourneren. Voor alle procedures is het belangrijk om (indien van toepassing) het product in de originele verpakking op te sturen in een omverpakking, voldoende gefrankeerd (indien je geen gebruik maakt van onze retour service) en een begeleidend schrijven met je contactgegevens of een ingevuld herroepingsformulier. Je kunt natuurlijk ook het pakket persoonlijk afgeven. Alleen hiervoor dient wel een afspraak gemaakt te worden zodat we je pakket kunnen aannemen.

Bewaar tevens goed de originele verpakking en de factuur. Dit vergemakkelijkt de afhandeling van de aanvraag.

 

Niet tevreden = geld terug!

Ben je niet tevreden met je aankoop of wil je afzien van je bestelling, dan kun je de aankoop natuurijk annuleren (herroepingsrecht). Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst annuleren. Het is daarbij wel van belang dat het product compleet is en geheel onbeschadigd in de oorspronkelijke verpakking zit. Producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen komen niet in aanmerking voor ruilen of restitutie.

Wie betaalt voor de verzendkosten voor retourzendingen?

Wij nemen de verzendkosten voor een retourzending voor onze rekening! Stuur ons even een e-mail dat je een bestelling wilt retourneren en waarom (herroepingsrecht/beschadigd/etc.). Vervolgens sturen wij je een verzendlabel welke je voor je retourzending kunt gebruiken. Voor retourzendingen maken wij gebruik van Kiala. Je dient je retourzending daarom ook af te geven op een Kiala-punt (https://www.kiala.nl/zoek-kialapunt) dat altijd te vinden is bij jou in de buurt.

Bestelling is beschadigd aangekomen (transportschade)

Wanneer je een bestelling krijgt aangeleverd die (ernstig) beschadigd is, dan verzoeken wij je dit direct bij ons te melden door het sturen van een e-mail met daarbij een foto van de beschadiging. Vervolgens krijg je van ons een verzendlabel die je kunt gebruiken om het product retour te sturen. De verzendkosten namelijk wij ook natuurlijk voor onze rekening. Meldt ons altijd direct (maar maximaal binnen 3 werkdagen) dat je bestelling beschadigd is aangekomen.

Natuurlijk mag je het pakket ook weigeren aan de deur. Als je het pakket wel accepteert, meldt dan de beschadiging bij de bezorger.
Daarnaast zullen wij een onderzoek aanvragen bij PostNL. Wij zijn hierbij afhankelijk de onderzoekstijden van PostNL en kunnen hier helaas geen invloed op uitoefenen.

Bestelling annuleren binnen 14 werkdagen (herroepingsrecht)

Ben je niet tevreden met je aankoop of wil je afzien van de bestelling, dan kun je de aankoop uiteraard annuleren (herroepingsrecht). Doe dit dan wel binnen 14 dagen nadat je je bestelling hebt ontvangen. Het is wel van belang dat het product compleet is en geheel onbeschadigd in de oorspronkelijke verpakking zit. Producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, komen niet voor ruilen of restitutie in aanmerking.

Als je je bestelling wilt annuleren, stuur ons dan een e-mail. Vervolgens krijg je van ons een verzendlabel voor het retour zenden van je bestelling.
Wanneer wij je bestelling weer hebben ontvangen zullen we natuurlijk het reeds betaalde bedrag van je bestelling binnen 14 dagen aan je terugstorten via de betaalmethode waarvan tijdens de bestelling gebruik is gemaakt. Natuurlijk betalen wij dan ook eventuele verzendkosten terug die je bij je order hebt betaald. Annuleer je een deel van een bestelling dan zullen we alleen dat deel van de bestelling terugstorten. Je houdt immers een deel van de bestelling.
De volgende artikelen/bestellingen kunnen niet geannuleerd worden:

  • Producten/bestellingen die langer dan 14 dagen geleden ontvangen zijn
  • Producten waarvan de verzegeling is verbroken
  • Producten die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn
  • Producten waarvan de verpakking is beschadigd door gebruik of onvoorzichtig openen van de verzenddoos.

Let op! Het product dient binnen 14 dagen na ontvangst aangemeld te zijn via een e-mail met je naam, adres, bestelnummer, IBAN nummer en de naam van het artikel wat je wilt terugsturen. Je kunt natuurlijk ook het herroepingsformulier invullen en aan ons sturen. Wij nemen daarna z.s.m. contact met je op voor het retourneren van je bestelling.

Het product is defect bij aankomst (DOA)

Wanneer je een bestelling ontvangt, is het belangrijk dat je gelijk controleert of het product niet defect of beschadigd is. Als een product direct bij aankomst niet goed functioneert of helemaal niet werkt, dan spreken wij van een DOA (Dead on Arrival). De DOA dient binnen 7 werkdagen na ontvangst aangemeld te worden via een e-mail.

Let op! Als ook de omdoos van het product beschadigd is, meld je defect dan als een transportschade. Als het defect niet binnen 7 dagen wordt aangemeld, kunnen wij het niet meer in behandeling nemen als DOA of transportschade.
Indien mogelijk zullen wij zorgdragen voor een vervangend product dat kosteloos wordt verstuurd. In alle andere gevallen krijg je het gehele aankoopbedrag teruggestort via de betaalmethode waarvan tijdens de bestelling gebruik is gemaakt.

Het product is defect binnen de garantietermijn

Wanneer een product binnen de garantietermijn defect raakt heb je natuurlijk recht op garantie. Bij elk product staat vermeldt wat de desbetreffende garantietermijn is. Heb je een defect product? Stuur ons dan een e-mail.
Nadat wij je e-mail hebben ontvangen zullen we contact met je opnemen voor de verdere afhandeling.

Op het moment dat het product niet defect blijkt te zijn, of buiten de garantie valt, dan kan de fabrikant of reparateur kosten in rekening brengen. Wij zijn genoodzaakt om deze kosten door te belasten.

Levering komt niet overeen met wat er besteld is

Komt de levering niet overeen met wat je hebt besteld, dan vragen wij je dit zo snel mogelijk te melden door het sturen van een e-mail. Zorg hierbij voor een duidelijke klachtomschrijving, zodat wij daarna zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.